Optimal Sykkelkomfort: Custom innleggsåler fra Sykkeltilpasning Drøbak

Vi vet hvor viktig god fotstøtte kan være for opplevelsen din på sykkelen. Samtidig er vi profesjonelle og forstår at ikke alle såler kan passe alle føtter. Det er derfor vi tilbyr et stort utvalg av custom innleggssåler for sykling.

Hvis vi ikke har den mest optimale sykkel innleggssålen for deg, er det ingen som har det. Unntaket er spesielle tilstander som krever ekspertise fra ortoped teknikker. Da henviser vi deg til riktig sted.

Custom innleggsåler fra Sykkeltilpasning Drøbak. Avbildet ser man et par med custom sykkelsåler fra Solestar.

Hvor viktig kan Custom innleggssåler være for en syklist?

Custom innleggssåler er en viktig del av syklisters utstyr, og kan være avgjørende for å oppnå optimal ytelse og komfort på sykkelen. På denne siden diskuterer vi hvorfor custom innleggssåler kan være så bra for en syklist, og hvordan de kan hjelpe deg med å forbedre syklingen din. Her kan du lese hva magasinet Rolour skriver om viktigheten av custom innleggssåler (ekstern lenke).

Forskjellen på en custom innleggssåle og standard såler

Først og fremst er det viktig å forstå hva som skiller custom innleggssåler fra standard innleggssåler. Mens standard innleggssåler er masseprodusert og tilpasset en generell fotform, blir custom innleggssåler laget spesielt for din fot ved hjelp av en vakum støpemaskin. Det vil si at vi lager en støp av begge føtter som gjør at mange ender opp med 2 forskjellige såleformer. En såle tilpasset din unike form på høyrefot. Og den andre sålen tilpasset din unike form på venstrefoten.

Fordeler med Custom innleggssåler

Fordelen med en custom tilpasset såle er at du får en såle som er perfekt tilpasset din fot og din måte å tråkke på. Dette kan bety bedre kraftoverføring, mindre belastning på føttene og knærne, og mer komfort på lange turer. I tillegg kan custom innleggssåler bidra til å redusere risikoen for skader som plantar fasciitt (oppstår sjeldent ved sykling vel og merke) og achilles senebetennelse.

En annen fordel med custom innleggssåler er at de kan bidra til å forbedre din generelle sykkelteknikk. Ved å gi bedre støtte og stabilitet til foten, kan du opprettholde en mer effektiv og stabil tråkkteknikk, som igjen kan hjelpe deg med å sykle raskere og lengre.

Økt komfort med sykkel innleggssåler

En custom innleggssåle blir konstruert på en slik måte at den følger konturene på føttene dine best mulig. Både høyre og venstre fot. Dette gjør at sålen kan utjevne presset som oppstår under foten når du sykler og redusere hot spots. Denne kombinasjonen vil i de fleste tilfeller øke komforten for føttene dine når du sykler

Optimalisert kraftoverføring med såler

Når føttene har det komfortabelt og godt vil det være enklere og bedre å legge mer vekt på pedal og med det øke kraftoverføringen til bakhjulet. Når foten og ankel ledd står i en optimal posisjon vil dette også kunne øke effektiviteten i tråkket. Spesielt den mekaniske effektiviteten. Det vil si at mer av de newton (kraft) du presser mot pedal vil føre deg framover. I stedet for at du tråkker i mot selv.

Redusert risiko for skader

Når fot og ankel står i en individuelt optimal posisjon vil dette kunne redusere sjansene for overbelastning. God og riktig fotstøtte vil kunne styrke en sunn biomekanikk og redusere stress på utsatte muskler, sener og ledd. Med en optimal sykkelsåle vil vi kunne redusere ubehag som fotsmerter og inndovning, kneubehag, stiv/vond leggmuskulatur, stinne lår, skjevt setettrykk, ryggsmerter og utfordringer med nakke og dårlig vektfordeling på sykkelen.

Redusert utmattelse

Med forbedret fotstøtte, bedre pressfordeling på fot og økt komfort kan du som syklist oppleve redusert utmattelse på fot og bein. Med dette vil du kunne sykle lengre og prestere bedre. Uten å måtte forholde deg til ubehag og med det framskynde slitenhet.

Individuell tilpasning av høyre og venstre fot

En standard såle som fås kjøpt i butikk tar ikke høyde for at høyre og venstre fot er forskjellige. Det er de nesten alltid. Alle føtter er unike og hver enkelt person opplever trykket under fot forskjellig. Custom sykkelsåler lages individuelt til din høyre og venstre fot og sørger med det for en optimal støtte og pressfordeling for unike deg.

Optimal fot- og ankelstilling

Mange syklister opplever at foten pronerer (innover rulling) eller supinerer (utover rulling). Vår erfaring er at de aller fleste pronerer. Custom sykkelsåler kan bidra til å korrigere disse fotstillingen der hvor ønskelig og/eller nødvendig.

Forbedret tråkk effektivitet

En optimal tilpasset sykkelsåle vil kunne øke den mekaniske effektiviteten i tråkket ditt. Dette skjer fordi ankelen og fotbladet ditt vil kunne bli satt i en mer optimal posisjon (framover posisjon). Resultatet kan være mer kraft i riktig retning og redusert dødpunkter i tråkkfasen.

Custom såler som en god investering

God investering? Mange vil si ja. Et par med custom såler kan ha en høyere initiell kostnad, men det er en langtidsinvestering i komfort, ytelse og fothelse. De holder som oftest lengre enn et par med standard såler som gjør det kostnadseffektivt i det lange løp. Et par med Solestar custom såler, for eksempel, holder i snitt 30 000 KM med sykling.

Sykkelsko har ofte dårlige innleggsåler

En high-end sykkelsko har som regel ingen gode medfølgende sykkelsåler. Dette er fordi produsentene vektlegger kvalitet på skoene framfor sålene. De som benytter high-end sykkelsko benytter jo egne custom innleggsåler uansett?

I prosessen vektlegger vi å finne de sålene som passer best til deg basert på følgende kriterier:

  • Budsjett/Pris
  • Komfort – hvilke såler liker du best selv? Hvilke føler mest riktig?
  • Passform – hvilke såler passer best i skoene dine? Vi kan bygge såler med forskjellige såler tilpasset ditt volum på føtter og plass i skoene. Alle såler slipes og tilpasses for perfekt passform i skoene dine.
  • Egenskaper – såler har forskjellige egenskaper, som for eksempel forskjellige fotbuehøyder, korreksjoner mot rotasjon og korreksjon mot benlengdeforskjeller.

Mange typer såler – hva velger du?

Når det gjelder valg av materialer og design, er det mange alternativer å velge mellom når du ønsker custom innleggssåler. Du kan velge mellom forskjellige typer støtdempende materiale og design for å få en såle som passer perfekt til din sykkelstil, behov og budsjett. Noen materialer har har bedre lufting og fukttransport enn andre.

Så hvordan kan du få tak i custom innleggssåler? Det første steget er å få en grundig fotanalyse av en ortoped teknikker eller sykkeltilpasser. Dette vil inkludere en vurdering av din fotform og eventuelle eksisterende skader eller utfordringer. Basert på dette vil vi kunne lage en custom innleggssåle som passer perfekt til dine behov.

Vi tilbyr følgende sykkelsåler:

  • Sykkelsåler som vi støper (custom) etter føttene dine med vår vakum støpe maskin. Merket vi selger er Capron.
  • Custom SOLESTAR såler i karbon og glassfiber
  • G8 såler – vårt enkleste produkt. Standard såle hvor man kan endre støtte under fotbuer med forskjellige høyder på fotbue shims.

Bestill time for sykkeltilpasning og såletilpasning

Her bestiller du time for såletilpasning.

SOLESTAR Karbon overside.
SOLESTAR Karbon Underside.
SOLESTAR Glassfiber versjon.
X