• Lesetid:5 Minutter

Custom innleggssåler for sykkel.

Vi vet hvor viktig god fotstøtte kan være for opplevelsen din på sykkelen. Samtidig er vi profesjonelle og forstår at ikke alle såler kan passe alle føtter. Det er derfor vi tilbyr et stort utvalg av custom innleggssåler for sykling.

Hvis vi ikke har den mest optimale sykkel innleggssålen for deg, er det ingen som har det. Unntaket er spesielle tilstander som krever ekspertise fra ortoped teknikker. Da henviser vi deg til riktig sted.

Hvor viktig kan Custom innleggssåler være for en syklist?

Custom innleggssåler er en viktig del av syklisters utstyr, og kan være avgjørende for å oppnå optimal ytelse og komfort på sykkelen. På denne siden diskuterer vi hvorfor custom innleggssåler kan være så bra for en syklist, og hvordan de kan hjelpe deg med å forbedre syklingen din. Her kan du lese hva magasinet Rolour skriver om viktigheten av custom innleggssåler (ekstern lenke).

Forskjellen på en custom innleggssåle og standard såler

Først og fremst er det viktig å forstå hva som skiller custom innleggssåler fra standard innleggssåler. Mens standard innleggssåler er masseprodusert og tilpasset en generell fotform, blir custom innleggssåler laget spesielt for din fot ved hjelp av en vakum støpemaskin. Det vil si at vi lager en støp av begge føtter som gjør at mange ender opp med 2 forskjellige såleformer. En såle tilpasset din unike form på høyrefot. Og den andre sålen tilpasset din unike form på venstrefoten.

Fordeler med Custom innleggssåler

Fordelen med en custom tilpasset såle er at du får en såle som er perfekt tilpasset din fot og din måte å tråkke på. Dette kan bety bedre kraftoverføring, mindre belastning på føttene og knærne, og mer komfort på lange turer. I tillegg kan custom innleggssåler bidra til å redusere risikoen for skader som plantar fasciitt og achilles senebetennelse.

En annen fordel med custom innleggssåler er at de kan bidra til å forbedre din generelle sykkelteknikk. Ved å gi bedre støtte og stabilitet til foten, kan du opprettholde en mer effektiv og stabil tråkkteknikk, som igjen kan hjelpe deg med å sykle raskere og lengre.

Sykkelsko har ofte dårlige innleggsåler

En high-end sykkelsko har som regel ingen gode medfølgende sykkelsåler. Dette er fordi produsentene vektlegger kvalitet på skoene framfor sålene. De som benytter high-end sykkelsko benytter jo egne custom innleggsåler uansett?

I prosessen vektlegger vi å finne de sålene som passer best til deg basert på følgende kriterier:

  • Budsjett/Pris
  • Komfort – hvilke såler liker du best selv? Hvilke føler mest riktig?
  • Passform – hvilke såler passer best i skoene dine? Vi kan bygge såler med forskjellige såler tilpasset ditt volum på føtter og plass i skoene. Alle såler slipes og tilpasses for perfekt passform i skoene dine.
  • Egenskaper – såler har forskjellige egenskaper, som for eksempel forskjellige fotbuehøyder, korreksjoner mot rotasjon og korreksjon mot benlengdeforskjeller.

Mange typer såler – hva velger du?

Når det gjelder valg av materialer og design, er det mange alternativer å velge mellom når du ønsker custom innleggssåler. Du kan velge mellom forskjellige typer støtdempende materiale og design for å få en såle som passer perfekt til din sykkelstil, behov og budsjett.

Så hvordan kan du få tak i custom innleggssåler? Det første steget er å få en grundig fotanalyse av en sykkeltilpasser. Dette vil inkludere en vurdering av din fotform og eventuelle eksisterende skader eller utfordringer. Basert på dette vil vi kunne lage en custom innleggssåle som passer perfekt til dine behov.

Vi tilbyr følgende sykkelsåler:

  • Sykkelsåler som vi støper (custom) etter føttene dine med vår vakum støpe maskin. Merket vi selger er Capron.
  • Custom SOLESTAR såler i karbon og glassfiber
  • G8 såler – vårt enkleste produkt. Standard såle hvor man kan endre støtte under fotbuer med forskjellige høyder på fotbue shims.

Bestill time for sykkeltilpasning og såletilpasning

Her bestiller du time for såletilpasning.

SOLESTAR Karbon overside.
SOLESTAR Karbon Underside.
SOLESTAR Glassfiber versjon.
X