Den ultimate guide for sykkeltilpasning og sykling – stort utvalg av råd og tips.

Når du sitter riktig (for deg optimalt) på sykkelen har det stor betydning for din opplevelse av å sykle. Det sikrer god komfort, et effektivt tråkk og øker for mange lysten og gleden ved å sykle.

Lars Christian Vold på besøk hos Sykkeltilpasning Drøbak.

Gode grunner til å investere i en sykkeltilpasning

Det finnes mange gode grunner til å investere i en sykkeltilpasning / bikefit. Du kan oppleve å lære noe om sittestilling på sykkelen din og hvordan du kan benytte teknikker for å tilpasse sittestillingen med tid. Det gjør det enklere å tilpasse en sittestilling når du vet hva du skal føle etter.

Her kan du lese vår artikkel med 6 gode grunner til å gjennomføre en profesjonell bikefit.

Redusert belastning på kroppen

Sitter du riktig på sykkelen reduserer du belastningen på kroppen. Du sykler mer med kroppen i stedet for å sykle mot kroppen. Du kan redusere belastningen på alle kontaktpunkter på sykkelen som hender, setet og føtter. I tillegg vil du kunne redusere belastningen på knær, korsrygg, øvre del av rygg og nakke når du sykler.

Historien bak bikefitting – hvordan startet det?

Bikefitting er prosessen med å tilpasse en sykkel slik at den passer syklistens kropp og kjørestill så godt som mulig. Det sies ofte at det er sykkelen som skal justeres, men vi opplever at kroppen også har en god evne til å tilpasse seg endringer i sittestilling. Sykkelen kan justeres litt. Og kroppen kan justeres litt.

Målet med en god bikefitting prosess er å sikre god komfort, ytelse og effektivitet for deg som syklist. Og naturligvis reduseres sjansene for overbelastning.

Historien bak sykkeltilpasning kan knyttes til historien bak sykling. I

Et utvalg av råd og tips til deg som sykler

Sist oppdatert 24.10.2022
X