Hvorfor gjennomføre en sykkeltilpasning?

En profesjonell sykkeltilpasning gir ikke utbytte kun for elitesyklister og aktive mosjonister. Mosjonister og nybegynnere på sykkel kan ofte hente de største fordelene ved en bike-fit. Hvorfor? Fordi de som oftest har lite erfaring med sittestilling og effektiv sykkel teknikk.

En godt gjennomført sykkeltilpasning tar tid og koster penger, men vil i de aller fleste tilfeller gi utbytte for alle som sykler. En bikefit kan bidra til økt komfort og en mer effektiv sittestilling, som igjen kan bidra til økte prestasjoner og redusere sjansene for belastningsskader.

Et klart mål for oss er å optimalisere posisjonen din på sykkelen slik at vi legger til rette for dine spesifikke mål og behov. Du har dine mål. Vi har våre. La oss gjennomføre dem sammen.

Vita Heine jobber med aerodynamikk i samarbeid med Sykkeltilpasning i Drøbak.

6 gode grunner til å gjennomføre en profesjonell sykkeltilpasning

 1. Økt komfort og redusert skadeomfang
  En ordentlig gjennomført bike-fit tar høyde for din individuelle biomekanikk og sørger for at du sitter riktig i forhold til dine forutsetninger. Dette sørger for å øke komforten din og reduserer sjansene for skader som følge av feil belastning på muskler og ledd.
 2. Økt ytelse
  Når du sitter riktig på sykkelen vil musklene dine yte maks. Du vil produsere mer kraft og sykle raskere.
 3. Bedre teknikk
  Som enhver annen idrett dreier sykkel seg også om teknikk. Jo bedre teknikk du har, des enklere og mer komfortabelt er det å sykle. En god sykkeltilpasning har et visuelt element tilknyttet seg. Man ser på og evaluerer tråkk teknikken din. Du kan raskt se og lære deg mer om hvordan sykkelen og kroppen din arbeider sammen.
 4. Velg riktig sykkel og spar penger
  Etter en bike-fit vet du hva du skal se etter når du skal kjøpe din neste sykkel. Spar penger ved å kjøpe riktig sykkel neste gang du skal gjennomføre et bytte.
 5. Rolig til sinns
  Uansett om du er en person som allerede sitter optimalt på sykkelen (ubevisst) eller ikke, vil en profesjonell sykkeltilpasning gi deg den nødvendige selvtilliten om at du sitter riktig og hvorfor.
 6. Glede
  De aller fleste som beveger seg på en sykkel, har et ønske om å sykle så godt som mulig. Unngå skade og kose seg på tur. En profesjonell sykkeltilpasning er det beste startstedet for økt sykkelglede.

Referanse:
http://vtsports.com/6-reasons-to-get-a-proper-bike-fitting-sports-medicine-april-2012

Sist oppdatert 09.12.2022

X