Ofte stilte spørsmål.

Sykkelinnstilling, sykkeltilpasning, sykkeltilpassing, bikefitting, bike-fit, bike fit, cyclefit, sykkelfitting, finne riktig sittestilling. Det finnes mange uttrykk som beskriver det samme.

I korte trekk sørger en bikefit for at du sitter så optimalt som mulig på en sykkel. Basert på dine kroppslige mål og din biomekanikk. På denne måten sikrer man at dine bevegelser utføres på en så god måte som mulig ut i fra hvordan du er «skrudd sammen».

Fordelene med en god bike-fit er:

  • Forhindre langsiktig skade
  • Sikre at du som syklist yter maks effekt
  • Øke komforten ved syklingen din
  • Sørge for at din stilling på sykkelen reflekterer din biomekanikk. Vi er alle skrudd sammen forskjellig.
  • Øke gleden med sykling

Vi tilbyr forskjellige pakker med forskjellig innhold. Alt etter hvor detaljert du som kunde ønsker å gå. I snitt benytter vi 3 timer på en sykkeltilpasning hos oss i Drøbak.

En bikefit passer for alle som sykler. Det er en effektiv måte å sikre at du yter best mulig på sykkelen, sykler med best mulig komfort og minimerer omfanget av langsiktige skader. Sliter du med ubehag og/eller skader bør du investere i en sykkeltilpasning. I de fleste tilfeller klarer vi å løse problemene dine. I enkelte tilfeller henviser vi deg videre til noen i vårt nettverk av spesialister.

En måte å få tilpasset en sykkel på er å gjennomføre målingene imens rytteren er i aktivitet. Retül 3D motion capture systemet gjennomfører målinger av syklisten i bevegelse. Retül verktøyet filmer pedaltråkket i mange sekvenser og danner et godt datagrunnlag for videre analyse.

Selvfølgelig. Skulle du som kunde ikke bli fornøyd med resultatet av sykkeltilpasningen, tilbyr vi deg gratis oppfølging innen 2 uker etter første besøk.

Vondt i føttene, også kalt burning feet,  når man sykler kan være et resultat av en eller flere ting. Feil type sko er en av dem. Mange kjører med sko som er for små (tær butter i front), for smale (foten er for bred i forhold til bredden på skoen), og/eller for lite volum (foten er for høy for skoen). Posisjonen til cleats kan også være en årsak til vondter under føtter når man sykler. Hos oss arbeider vi alltid med posisjonen på cleats – for å få dette optimalt i forhold til press under foten, bevegelser på ankel og tråkket. Noen ganger kan burning feet også reduseres ved å fokusere på riktig tråkk – altså den tekniske syklingen. Vi arbeider også mye med optimalisering av fotpresset ved hjelp av customlagde sykkelsåler. Vi leverer custom såler fra både gebioMized (materiale i skum) og Solestar (materiale i karbon).

Vi hjelper flere titals personer hvert år med å redusere plager på sykkelsetet. I de aller fleste tilfeller klarer vi å fjerne alle former for sittesår. Vi benytter gebioMized setettrykksmålinger, en tynn pute vi legger over setet ditt for å måle trykket på setet. Da kan vi enkelt identifisere hvor problemet er lokalisert og begynne å arbeide med posisjonen på sykkelen for å redusere presset. I noen tilfeller bytter vi sete, da dette er nødvendig for å få et godt resultat.

Press på setet er avhengig av type setet (seteform, setebredde, splitt eller ikke), din unike anatomi (bekken, distanse mellom sitteknuter, benlengdeforskjell), hvordan man sitter på setet, setehøyde, vekt på setet (mot vekt på styret), tilten på setet (opp, vater, eller ned i front), og setets posisjon (fram – tilbake).

Vi registrer at mange kunder kommer til oss med ønske om å bytte sete fordi de opplever utfordringer. Mange av disse går vel og merke ut med samme setet etter endt session. Rett og slett fordi vårt arbeid med ovennevnte parametere bidrar til å løse utfordringene.

Dette spørsmålet får vi ofte. Og svaret er enkelt. Den beste sykkelskoen er den som passer din unike fot best. Føttene våre varierer så mye i lengde, bredde og volum at vi anbefaler å kjøpe sko etter foten din. Har du en sykkelsko som passer din fot er det høy sannsynlighet for at du vil trives på sykkelen.

Les hva du skal se etter når du skal kjøpe sykkelsko her.

Precision fit er Trek sin egen bike-fit prosess. Man benytter ofte en tilpasningssykkel (Purely Custom) til å gjennomføre bike-fit´n på. Dette har både fordeler og ulemper. Et viktig verktøy i denne prosessen er bruken av Computrainer sitt analyse verktøy for analyse av balansen i tråkket, max torque angle og rundtråkk verdier. Nytt er å benytte setetrykk målinger. Dette er utviklet av gebioMized i Tyskland. Vår partner gjennom de siste årene. Ingen i Norge har like lang erfaring som oss i å benytte dynamisk setetrykk.

Hos Sykkeltilpasning i Drøbak er vi uavhengige og benytter den teknologien og deler av prosesser som vi mener egner seg best. Vi foretrekker å gjennomføre bike-fits på kundens egen sykkel. Feilmarginen er mindre ved å gjøre dette.

BG-fit er Specialized sin egen bike-fit prosess. Den baserer seg på statiske målinger av vinkler og kneets posisjon over pedal. Det benyttes også videokameraer for enkel analyse.

Hos Sykkeltilpasning i Drøbak er vi uavhengige og benytter den teknologien og deler av prosesser som vi mener egner seg best. Vi stjeler litt av alle, og har laget vår egen prosess for å finne optimale sittestillinger. Fra BG-fit benytter vi videoteknologi (opp til 5 videokameraer), og korrigerings-verktøy for føtter (wedges og shims). I tillegg benytter vi Retül Motion Capture systemet som er en mer nøyaktig måte å måle vinkler på, enn statiske målinger.

X