Retül Bikefit – den mest nøyaktige og avanserte metoden for å tilpasse sykkelen din

Retül Bikefit er en avansert metode for å tilpasse sykkelen din for å sikre at den passer perfekt til din kropp og sykkelstil. Dette kan hjelpe deg med å forbedre ytelsen din, redusere risikoen for skader og øke komforten når du sykler. 

Syklist med verdensmesterstriper på trøya. Man ser høyre side av rygg og skuldre og Retül LED diode festet på skulder.

Photocred: www.retul.com

Unik teknologi for sykkeltilpasning

Retül sykkeltilpasning bruker en unik teknologi som kombinerer 3D-scanning og bevegelsesanalyse for å måle og analysere din sykkelstil. En profesjonell Bikefitter vil bruke denne teknologien for å ta nøyaktige målinger av bevegelsen din, inkludert seteposisjon, styre og pedaler, for å sikre at sykkelen din passer perfekt til kroppen din.

Forbedret ytelse på sykkelen

En Retül Bikefit kan hjelpe deg med å forbedre ytelsen din ved å sikre at kroppen din er i riktig posisjon når du sykler. Dette kan bidra til å øke effektiviteten i pedalene, redusere tretthet i bena og øke hastigheten din. I tillegg kan det redusere risikoen for skader, som for eksempel belastningsskader i kneet eller sårhet i håndleddet.

Økt komfort når du sykler

En Retül Bikefit kan også øke komforten din når du sykler ved å sikre at sykkelen din passer perfekt til kroppen din. Dette kan bidra til å redusere smerter og ubehag på  kroppen din, noe som gjør det mer behagelig å sykle lange avstander eller delta i konkurranser.

Fleksibelt system for sykkeltilpasning

Retül Bikefit er også en fleksibel metode, det kan tilpasses til å passe til alle nivåer av syklister, fra nybegynnere til proffene. Det kan også tilpasses til å passe til alle typer sykler, fra landeveissykler til terrengsykler. Og ikke minst triathlon sykler. 

Oppfølging kan være nødvendig

Det er viktig å merke seg at en Retül Bikefit ikke er en engangsbehandling, det er noe som kan kreves å justeres over tid, som kroppen din endres eller hvis du skifter sykkel. Det kan også være lurt å gjennomgå en Retül Bikefit hvis du har vært borte fra sykling i en periode eller har begynt å sykle mer intensivt.

La en profesjonell hjelpe deg

En profesjonell Retül Bikefitter kan hjelpe deg med å finne den perfekte passformen for sykkelen din, noe som kan bidra til å forbedre ytelsen din, redusere risikoen for skader og øke komforten når du sykler. Retül Bikefit er en av de mest nøyaktige og avanserte metodene for å tilpasse sykkelen din, og gir deg mulighet for å sykle på høyere nivå med større komfort.

Andre fordeler med en Retül sykkeltilpasning

En annen fordel med Retül Bikefit er at det gir deg en detaljert analyse av sykkelstilen din, som kan hjelpe deg med å forstå hva som kan forbedres og hva som fungerer bra. Dette kan være nyttig for å målrette treningen din og forbedre ytelsen din.

Kvalifiserte sykkeltilpassere

Det er viktig å merke seg at Retül Bikefit krever profesjonell hjelp, og det anbefales å kontakte en kvalifisert Retül Bikefitter for å diskutere dine individuelle behov og planlegge en Bikefit. Kostnadene for en Retül Bikefit kan variere avhengig av hvor du bor og hvem du velger, men det kan være verdt det i det lange løp for å sikre at du får mest mulig ut av sykkelen din.

En god investering for en optimal sykkelopplevelse

Alt i alt kan en Retül Bikefit være en god investering for syklister som ønsker å forbedre ytelsen sin, redusere skaderisikoen og øke komforten når de sykler. Det gir deg muligheten til å sykle på høyere nivå med større komfort og gir deg en detaljert analyse av din sykkelstil, noe som kan hjelpe deg med å forstå hva som kan forbedres og hva som fungerer bra.

Retül Premium Fit Logo

Retül Premium Fit – Det lille ekstra

Retül Premium Fit-prosessen inkluderer i tillegg til målinger av dynamiske data imens du sykler også en analyse av rytterens fleksibilitet, styrke og bevegeligheten i hofteleddet. Dette gir oss som bikefittere informasjon om din kropp og bevegelsesmønster, noe som igjen hjelper oss med å finjustere sykkelen for å maksimere komfort og ytelse.

Retül Premium Fit - Personaliserte vinkler

Ved en Retül Premium Fit (eksterne nettside) benytter vi en sacral sensor og AI teknologi for å måle syklistens fleksibilitet og mobilitet for så å kunne komme fram til enda mer personaliserte vinkel intervaller.

Vi i Sykkeltilpasning Drøbak er her for å hjelpe deg. Book din time i dag!

Hva er Retül Bike Fit?

Retül er et amerikansk selskap eid av Specialized som har utviklet et Motion Capture System. Dette er et avansert 3D system som måler dine bevegelser imens du sykler. Dette kaller vi dynamiske målinger. I vårt bikefit studio benytter vi Retul målinger i alle våre bikefit prosesser.

Målet med en Retül bikefit er å hjelpe syklister med å oppnå mer komfortable og effektive sittestillinger på syklene deres. Her kan du lese om flere fordeler med en profesjonell sykkeltilpasning.

Systemet samler inn data for så å analysere disse og presentere et sett med verdier. Disse verdiene matches så med protokoller. Enkelt sagt er protokollene en oppskrift for hvordan «et utvalg» av syklister sitter på syklene sine. Vi har forskjellige protokoller for terrengsykkel, landeveissykkel, CX og tempo/tri sykler. Et eksempel på en protokoll kan du se her.

Viktige parametere for en protokoll er knestrekk på bunnen av tråkket, vinkel på kneet over toppen av tråkket, ryggvinkel og strekk på overkropp.

Her finner du Retül sine internasjonale nettsider.

Retül bikefits gjennomføres av sertifiserte sykkeltilpassere som har mange års erfaring med å tilby arbeid av høy kvalitet til utøvere på alle nivåer.

Et best mulig resultat fra en sykkeltilpasning, krever litt ekstra

Det er enkelt å få en sittestilling bedre. Sitter du 2 cm for høyt og reduserer setehøyden med 1 cm, vil du oppleve en stor forbedring. Men, det er så mye mer som kan adresseres og forbedres. Vektfordeling mellom sete og styre. Press på hender. Håndposisjon. Optimal knevinkel. Muskulær balanse. Pressfordeling på sete. Belastning på korsrygg. Belastning på øvre del av rygg og nakke. Fottrykk. Pressfordeling mellom inner og ytterfot. Og slik fortsetter listen.

Ja, det er enkelt og være fornøyd med en bikefit, men det er ikke sikkert du har en optimal sittestilling. Det krever mye tid, testing og erfaring. Det er med dette vi skiller oss ut. Det er ikke uten grunn at vi benytter god tid på en sykkeltilpassing.

Hva ønsker vi å oppnå ved bruk av Retül teknologi?

Ved bruk av Retul teknologien ønsker vi å observere ting som vi ikke klarer å se med det blotte øyet. Vi benytter verktøyet i arbeidet med å sikre:

  • Best mulig komfort
  • Redusere sjansene for overbelastning og skader
  • Øke ytelsene dine på sykkelen

Vi benytter data for å ta smarte avgjørelser!

X