Sykkeltilpasning / Bikefit – en god prosess

Prosessen med en god og profesjonell sykkeltilpasning handler om å få en syklist til å sitte komfortabelt med en så optimal kraftoverføring og belastning på muskler og ledd som mulig. Vi ønsker å finne de beste kompromissene mellom komfort, kraftoverføring og luftmotstand. Du kan lese er om vår unike prossess for sykkeltilpasning her.

I våre øyne handler ikke bikefitting om å finne «riktige» vinkler basert på protokoller. Da hadde du ikke trengt oss. Da kunne du filmet deg selv med en mobiltelefon og kommet fram til riktig knevinkel for eksempel. Og du hadde spart deg selv for mye kroner.

Vegard Stake Laengen på sin Colnago hos Sykkeltilpasning Drøbak sitt bikefit studio.

For oss handler en god bikefit om å lære deg hva du skal føle etter på sykkelen. Vårt mål er at du ikke skal trenge å gjennomføre en bikefitting på nytt. Du skal være i stand til å gjennomføre justeringer på sykkelen basert på følelse. Du skal kunne stole på deg selv!

Manuelle prosesser danner grunnlaget for alt vårt arbeid. Men, ikke misforstå, vi har et av verdens mest avanserte bikefit studio´er. Teknologien benytter vi til det det kan best – å måle.

> Les mer om vår teknologi lab her

Et best mulig resultat fra en sykkeltilpasning, krever litt ekstra

Det er enkelt å få en sittestilling bedre. Sitter du 2 cm for høyt og reduserer setehøyden med 1 cm, vil du oppleve en stor forbedring. Men, det er så mye mer som kan adresseres og forbedres.

Vektfordeling mellom sete og styre. Press på hender. Håndposisjon. Optimal knevinkel. Muskulær balanse. Pressfordeling på sete. Belastning på korsrygg. Belastning på øvre del av rygg og nakke. Fottrykk. Pressfordeling mellom inner og ytterfot. Og slik fortsetter listen.

Ja, det er enkelt og være fornøyd med en bikefit, men det er ikke sikkert du har en optimal sittestilling. Det krever mye tid, testing og erfaring. Det er med dette vi skiller oss ut. Det er ikke uten grunn at vi benytter god tid på en sykkeltilpassing. Og husk, billigst er ikke alltid best!

Jakten på den optimale sittestillingen

Den optimale sittestillingen finner man ikke ved bruk av teknologi. Du finner den ved bevisstgjøring og utprøving. Vi coacher deg og lærer deg hva du skal føle etter på sykkelen. Vi får deg til å føle på kroppen hvordan en justering på sykkelen påvirker følelsen på sykkelen. Og så bestemmer du selv hvordan du ønsker å sitte.

Ikke la noen bestemme for deg hvordan du skal sitte på sykkelen. Det vet du best selv med riktig veiledning og coaching. Hvor galt kan det være hvis du føler deg komfortabel, tråkket føles effektivt, pust og arbeidsøkonomi oppleves best og belastning føles riktig for knær, lår og føtter?

Fordeler med en god sykkeltilpasning

La oss hjelpe deg! Vi garanterer deg at det er verdt pengene å besøke oss. Vi har et stort fokus på bevisstgjøring, coaching og oppfølging for de som ønsker det. Her er noen gode grunner til å gjennomføre en sykkeltilpasning hos oss i Drøbak:

  • Økt komfort – En ordentlig gjennomført bikefit tar høyde for din individuelle biomekanikk og sørger for at du sitter riktig i forhold til dine forutsetninger. Dette sørger for å øke komforten din og reduserer sjansene for skader som følge av feil belastning på muskler og ledd.
  • Økt ytelse – Når du sitter riktig på sykkelen vil musklene dine yte maks. Du vil kunne produsere mer kraft og sykle raskere. Eller oppleve bedre arbeidsøkonomi.
  • Forbedret teknikk – Som enhver annen idrett dreier sykkel seg også om teknikk. Jo bedre teknikk du har, des enklere og mer komfortabelt er det å sykle. En god sykkeltilpasning har et visuelt element tilknyttet seg. Hos oss bruker vi mye video. Du kan raskt se og lære deg mer om hvordan sykkelen og kroppen din arbeider sammen.
  • Roe ned hodet – Uansett om du er en person som allerede sitter optimalt på sykkelen (ubevisst) eller ikke, vil en profesjonell sykkeltilpasning gi deg den nødvendige selvtilliten om at du sitter riktig og hvorfor.
  • Økt sykkelglede – De aller fleste som beveger seg på en sykkel, har et ønske om å sykle så godt som mulig. Unngå skade og kose seg på tur. En profesjonell sykkeltilpasning er det beste startstedet for økt sykkelglede.

> Book din time for sykkeltilpasning i dag!

X