Bikefit prosessen – Innstilling av sykkel og kropp.

Den optimale prosessen

Her forsøker vi i korte trekk å beskrive hvordan vi arbeider med sykkeltilpasning og prosessen du kan gå gjennom som kunde hos oss. Vi lar det være opp til deg å bestemme hva du ønsker å benytte tid på. Alle våre tilpasninger inneholder Retül 3D målinger.

1. Du ankommer Sykkeltilpasning Drøbak

Vi setter opp din medbrakte sykkel på vår sykkelrulle (Tacx Neo). Du skifter og gjør deg klar til en fysisk undersøkelse (om ønskelig). Du har tilgang på garderobe og toalett.

2. Fysisk undersøkelse og intervju

Det første vi gjør er å gjennomføre et kort «intervju». Hvor mye sykler du? Har du noen spesifikke mål du styrer mot? Hva er målet ditt med sykkeltilpasningen? Har du noen skader, vondter eller ubehag du sliter med?

En fysisk undersøkelse (som del av Avansert pakke) av kroppen din er en del av første fase. Vi ser etter åpenbar asymmetri, svakheter i muskulatur, fotstilling, stivhet og diskuterer om du har noen form for smerter eller ubehag under fysisk aktivitet (sykling).

3. Oppvarming

Du hopper på sykkelen og varmer opp lett i 10 minutter. Du blir varm, så det er ikke nødvendig å kle på seg for mye. Vifte tilgjengelig for god nedkjøling.

4. Hovedprosessen. Tung sykling, justeringer og sammenlinging av forskjellige posisjoner

Vi sykler med en belastning du klarer å holde i ca. 1 time. En form for terskel. Dette gjør vi fordi vi ønsker at knevinkler og belastning på knær skal være så optimal som mulig når du faktisk tråkker hardt. Husk en knevinkel forandrer seg med belastning. Ved hardere belastning dropper vi ofte hælen mer og kneet strekkes mer. Ved lav tråkk-belastning er det lite krefter inni bildet, noe som reduserer belastningen på knærne.

Det aller viktigste for oss med prosessen vår er at du forstår hvorfor vi gjennomfører visse endringer og at du er delaktig i beslutningene. Du skal lytte til kroppen og føle på spesifikke ting. Vi har en coachende rolle. Du lærer noe. Får stort utbytte. Og vil være i stand til å gjennomføre endringer i innstillinger i på sykkelen i framtiden. Vi har alltid et fornuftig rasjonale bak de endringer som gjennomføres i forhold effektivitet, ubehag og/eller skader. Vi driver med sykkelanalyse.

Våre viktigste fokusområder:

 • Setehøyde – Vi optimaliserer knestrekken din – Flytter setet opp og ned
 • Vektbalanse – Vi optimaliserer vektbalansen mellom setet og styret – Flytter setet frem og tilbake
 • Cockpit – Vi optimaliserer styrehøyde og styredrop etter at en god vektbalanse er på plass – Styret opp og ned – Styret fram og tilbake – Finne riktig høyde på styret
 • Sko og cleats – Vi optimalisere fotstilling med wedges og/eller innleggsåler – Vi flytter klossen under skoen for en nøytral fotstilling – Vi arbeider med stabilisering av fot og finner riktig vinkel på hæl inn og hæl ut – Vi arbeider med hvordan foten er plassert på pedalen
 • Symmetri – Vi arbeider med å skape så god symmetri (på følelse) som mulig mellom høyre og venstre side. Ofte ved bruk av shims

Fokusområdene for en sykkeltilpasning som beskrevet over er tidkrevende. Vi benytter Retül 3D målinger i arbeidet for å analysere posisjonen din. Men, det gir oss ikke nøyaktige nok svar på hva som er optimalt. Hvis sprikene i protokoller, som for eksempel knevinkel på bunn av tråkket (32 – 42 grader) bare blir større og større, hva skal bestemme hvor lavt eller høyt man bør sitte? Bevegelse på bekken kan være en ting. En annen ting kan være arbeidsøkonomi. Men, viktigst av alt er i våre øyne komfort og følelse. Dette er hovedfokuset i vår bikefit prosess.

5. Oppmåling av sykkel

Når vi er fornøyde med innstillingen av sykkel og din komfort (basert på dine tilbakemeldinger) taes det digitale mål av sykkelen ved et verktøy kalt «The Zin». Det utarbeides en .pdf rapport med alle relevante mål på ditt sykkel oppsett. Disse målene innebærer blant annet setehøyde, sete set-back, styre drop, stack & reach (størrelse på sykkelramme) og vinkel på setet. Disse målene danner et godt utgangspunkt for valg av din neste sykkel også med tanke på rammegeometri og størrelse.

6. Alle data blir lagret digitalt

Alle data blir lagret digitalt om ønskelig. Disse dataene inneholder din personlige profil og sykkelmålene dine. Vi noterer ned alle endringer vi gjennomfører på sykkelen og cleats. Du mottar alle data i .pdf format på din e-post adresse imens du fortsatt er i studioet.

Landslagsrytter Tina Andreassen

Vår prosess passer for deg som:.

 • Har høye krav

  Våre kunder er de mest kravstore

 • Ønsker å forstå

  Forstå og føle på kroppen hvorfor vi gjennomfører endringer

 • Lyst til å lære

  Har lyst lyst til å lære noe – Ikke bare bli posisjonert på sykkelen i forhold til et malverk

 • Ønsker best mulig utbytte

  Ønsker et stort utbytte i forhold til penger og tid brukt

X