Sykkeltilpasning.

AKA Bikefit. Bikefitting. Sykkelfitting.

Prosessen med en god og profesjonell sykkeltilpasning handler om å få en syklist til å sitte komfortabelt med en så optimal kraftoverføring og belastning på muskler og ledd som mulig. Vi ønsker å finne de beste kompromissene mellom komfort, kraftoverføring og luftmotstand. Du kan lese er om vår unike prossess for sykkeltilpasning her.

I våre øyne handler ikke bikefitting om å finne «riktige» vinkler basert på protokoller. Da hadde du ikke trengt oss. Da kunne du filmet deg selv med en mobiletelefon og kommet fram til riktig knevinkel for eksempel. Og du hadde spart deg selv for mye kroner.

For oss handler en god bikefit om å lære deg hva du skal føle etter på sykkelen. Vårt mål er at du ikke skal trenge å gjennomføre en bikefitting på nytt. Du skal være i stand til å gjennomføre justeringer på sykkelen basert på følelse. Du skal kunne stole på deg selv!

Manuelle prosesser danner grunnlaget for alle våre bikefitting pakker. Men, ikke misforstå, vi har et av verdens mest avanserte studio´er. Teknologien benytter vi til det det kan best – å måle. Les mer om vår teknologi lab her:

Et best mulig resultat fra en sykkeltilpassing, krever litt ekstra

Det er enkelt å få en sittestilling bedre. Sitter du 2 cm for høyt og reduserer setehøyden med 1 cm, vil du oppleve en stor forbedring. Men, det er så mye mer som kan adresseres og forbedres. Vektfordeling mellom sete og styre. Press på hender. Håndposisjon. Optimal knevinkel. Muskulær balanse. Pressfordeling på sete. Belastning på korsrygg. Belastning på øvre del av rygg og nakke. Fottrykk. Pressfordeling mellom inner og ytterfot. Og slik fortsetter listen. Ja, det er enkelt og være fornøyd med en bikefit, men det er ikke sikkert du har en optimal sittestilling. Det krever mye tid, testing og erfaring. Det er med dette vi skiller oss ut. Det er ikke uten grunn at vi i snitt benytter 3 timer på en sykkeltilpassing.