Setettrykk før og etter

Eksempel på setettrykk før og etter

Bikefitting prosessen hos Sykkeltilpasning Drøbak

Under finner du en beskrivelse av sykkelanalyse prosessen hos Studio Sykkeltilpasning i Drøbak:

 

 • Du ankommer Studio Sykkeltilpasning

Vi setter opp din medbrakte sykkel på sykkelrulle eller stiller inn Retül Müve tilpasningssykkelen til dine ca. mål. Du skifter og gjør deg klar til en fysisk undersøkelse. Du har tilgang på garderobe og dusj.

 • Fysisk undersøkelse og intervju

Det første vi gjør er å gjennomføre et kort «intervju». Hvor mye sykler du? Har du noen spesifikke mål du styrer mot? Hva er målet ditt med sykkeltilpasningen? Har du noen vondter du sliter med?

En fysisk undersøkelse av kroppen din er en del av første fase. Vi ser etter åpenbar asymmetri, svakheter i muskulatur, fotstilling, stivhet og diskuterer om du har noen form for smerter eller ubehag under fysisk aktivitet (sykling).

 • Plassering av LED markører på anatomiske punkter (Retül), oppsett av gebioMized setetrykk-måler og oppstart av videokameraer

Det festes 8 LED markører på følgende steder på kroppen: håndledd, albue, skulder, hofte, kne, ankel, hæl og tå. Vi fester så en sittepute på setet ditt og en mottaker rundt livet ditt. Vi starter opp våre 4 eller 5 kameraer for avansert videoanalyse. Ved tilpasning av triathlon og tempo benytter vi også trykksensorer under albuer for å måle stabilitet og press/vekt på overkroppen.

 • Innsamling av data

Du tråkker på din egen sykkel eller Retül Müve sykkelen, og Retül sensorene samler inn sanntid, tredimensjonal data av dine tråkk og bevegelser på sykkelen. gebioMized sensorene samler inn data om hvordan du beveger deg på setet. Samtidig filmes du fra 4 eller 5 vinkler samtidig (bakfra, forfra, fra høyre og venstre side og ovenfra (ved tempo og triathlon)

 • Innsamling av data på begge sider av kroppen i 3 D + video filming

Studio Sykkeltilpasning har en rotasjons-plattform som gjør at du ikke trenger å gå av sykkelen for å få målt begge sidene (høyre og venstre) dine. Dette minimerer risiko for feilmålinger av de to sidene dine. Og ta målinger fra kun 1 side gjør prosessen raskere, men ufullstendig.

 • Justering av sykkel basert på data-analyse fra målinger 

Når dataene fra innsamlingene og video foreligger kan vi som tilpassere begynne med anbefalinger og justering av sykkelen din. Husk, du er en del av prosessen og det viktig for oss at du forstår og er enige i de endringene vi gjennomfører. Vi benytter mye tid på å forklare for deg betydningen av verdiene. Og har alltid et fornuftig rationale bak de endringer som gjennomføres i forhold effektivitet, ubehag og/eller skader. Vi driver med sykkelanalyse.

 • Oppmåling av sykkel

Når vi er fornøyde med innstillingen av sykkel og din komfort (basert på dine tilbakemeldinger) taes det digitale mål av sykkelen ved et verktøy kalt «The Zin». Det utarbeides en .pdf rapport med alle relevante mål på ditt sykkel oppsett. Disse målene innebærer blant annet setehøyde, sete set-back, styre drop, stack & reach (størrelse på sykkelramme) og vinkel på setet. Disse målene danner et godt utgangspunkt for valg av din neste sykkel også med tanke på rammegeometri og størrelse.

 •  All data blir lagret digitalt

Alle data blir lagret digitalt. Disse dataene inneholder din personlige profil, målinger fra sykkeltilpasningen, sykkelmålene, og sluttposisjonen din på sykkelen. Vi noterer ned alle endringer vi gjennomfører på sykkelen og cleats.

 • Rapporter i .pdf format blir oversendt deg som kunde

Du mottar alle data i .pdf format på din e-post adresse imens du fortsatt er i studioet.

 • Tråkkanalyse (Elitepakke)
thea_thorsen_om_prosessen

Thea Thorsen måler fottrykket sitt med fotsensorer.

En tilleggstjeneste vi har i Elitepakken (se prisliste) er analyse av fottrykk og tråkk. Vi benytter avanserte fotsensorer som vi legger nedi sykkelskoene for å måle det dynamiske fotpresset. Hva skjer under føttene dine når du sykler? Kan dette optimaliseres ved hjelp av såler eller wedges? Distribusjon av krefter mellom høyre og venstre ben måles, og vi ser på verdier for det «runde tråkket». Hvor i tråkket når du din makswatt? Hvor mye dødvekt drar du i opptråkket? Og hvordan man eventuelt kan påvirke og forbedre dette teknisk. Altså, hvordan man kan øke effektivitet på sykkelen og distribuere den nødvendige kraften på flere muskelgrupper.

 • Tidsbruk: En session med sykkeltilpasning hos oss, avhengig av valgt pakke, tar mellom 1.5 timer og 3 timer .

Du kan sjekke tilgjengelighet og booke time her.

 

Landslagsrytter Tina Andreassen

Landslagsrytter Tina Andreassen på besøk i studioet vårt.